Lantion alueen kivut

Syytä lantioseudun kivulle voi olla joskus hankala jäljittää, sillä taustalla voi olla useita eri oireiden aiheuttajia. Kipu voi johtua esimerkiksi sisäelinperäisestä vaivasta tai tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista.

Kipu suoliluun harjujen ja pakaralinjan välissä on määritelmän mukaisesti lantiorenkaan kipua. Lantiorengaskipu voi tuntua lantion etuosassa häpyliitoksessa, se voi säteillä reisiin ja joskus alemmas alaraajaan olematta kuitenkaan iskiaskipua.

Lantion alueen kivut

Monesti lantiorengaskipu liittyy raskauteen (jopa 50 % naisista kärsii kivusta raskauden aikana), mutta se voi kehittyä myös vamman, ylikuormituksen tai niveltulehduksen seurauksena.

 Tuki- ja liikuntaelimistön osalta kivun aiheuttaja ei useinkaan ole yksi rakenne tai nivel, sillä lantiorenkaan läpi välittyy suuria voimia alaraajoista ylöspäin ja ylhäältä alaspäin. 

Lantion alueen kivut voivat olla seurausta alaselästä ja puutteellisesta keskivartalon kontrollista tai aiheutua alaraajojen, esimerkiksi nilkan ja polven puutteellisesta hallinnasta, SI-nivelestä tai selkärankareumasta.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne