Ennen leikkaukseen menoa

Ennen leikkausta tapahtuvan fysioterapian tarkoitus on kartoittaa toiminnallisesti tuki- ja liikuntaelimistön tilanne. Tässä vaiheessa on tärkeää huolehtia ympäröivien kudosten kontrollista, verenkierron ja aineenvaihdunnan toiminnasta, sekä pyrkiä välttämään kompensatorisia liikemalleja.

 Tarkoituksena on ylläpitää paras mahdollinen nivelten liikkuvuus ja lihasvoima, jotta asiakas voi parantua leikkauksen jälkeen sujuvasti. Mitä paremmassa kunnossa tuki- ja liikuntaelimistö on ennen operaatiota, sitä paremmin se palautuu. 

Parhaassa tapauksessa voidaan jopa välttää koko operaatio. Fysioterapia kuuluu oleellisesti tuki- ja liikuntaelimiin tehtäviin leikkauksiin sekä ennen että jälkeen leikkauksen. Erikoistuminen manipulatiiviseen fysioterapiaan antaa lisää eväitä asiakkaan tutkimiselle ja hoitamiselle parhaalla mahdollisella tavalla.

Käydessään meillä fysioterapiassa, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä kuntosali Fressi Sykkeen veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. Näin kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen käytännön tasolla parhaalla mahdollisella tavalla.

 Kuntosaliharjoittelu tapahtuu alussa tai jokaisella kerralla kanssamme, ja tekniikoiden harjoittelu ja ohjaus optimaalisesti asiakkaan ongelmaan kytkeytyen on oleellinen osa koko prosessia. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne