Lasten ja nuorten fysioterapia

Lasten fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää lapsen toiminta- ja liikkumiskykyä auttaen lasta kokemaan mahdollisimman monipuolisia ja normaaleja liikemalleja. Fysioterapiaan tulon syynä voivat olla traumaperäiset vammat esimerkiksi murtumien jälkitilat, jolloin niveliin pyritään palauttamaan liikelaajuutta (kipsin pois oton jälkeen) tai rasitusmurtumat, milloin on tärkeää harjoituttaa (kudosten paranemisen jälkeen) lihasten kontrolloitua harjoittelua stabiliteetin parantamiseksi ja ongelman uudelleen ehkäisemiseksi. 

Lapset ja nuoret voivat hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle lääkärin lähetteellä tai ilman. Selvitettäviä asioita voivat olla esimerkiksi urheilevan lapsen tai nuoren tuki- ja liikuntaelimistön erilaiset nivel-, faskia- tai lihaskireydet, toistuvat kiputilat, lihasheikkoudet tai toimintahäiriöt.  

Asiakkaalla on etuna käyntiensä yhteydessä (kanssamme) kuntosali Fressi Sykkeen veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. Näin ollen jonkin yksittäisen harjoitteen läpikäyminen kesken muun hoidon on mahdollista ja sujuvaa. Ohjaamme lihasharjoittelua ja teemme siihen liittyviä harjoitteluohjelmia kaiken ikäisille aina lapsista ikääntyneisiin. Lihasharjoittelu voi olla osana muuta kuntoutusta, tueksi omaan harrastukseen, tai esimerkiksi leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne