Harjoittelu ja ohjaus

Käytännön hoitokeinona voivat alussa olla erilaiset manuaaliset menetelmät kuten mobilisaatiot ja manipulaatiot, joiden tarkoituksena on luoda pohja toiminnalliselle harjoittelulle. Toiminnallisen asteittain etenevän harjoittelun tarkoitus on korjata toimintahäiriöitä ja ehkäistä oireiden uusiutumista.

 Harjoittelu ei aina kohdistu lihaksiin ja voiman lisäämiseen, vaan harjoittelulla voidaan myös lisätä nivelen liikkuvuutta tai parantaa nivelen stabiliteettia. Ohjauksen tavoitteena on motivoida liikkumaan, mikäli liikuntaharrastus on jäänyt vähiin. Erikoistuminen manipulatiiviseen fysioterapiaan antaa lisää eväitä asiakkaan tutkimiselle ja hoitamiselle parhaalla mahdollisella tavalla.

Hoidon ja ohjauksen ensisijainen tehtävä on poistaa toimintahäiriöt ja kivut. Lisäksi pyritään pitämään huolta, ettei fysioterapia lopu ennen kuin asiakas on saanut järkevän pohjan selviytyä itsenäisesti.

Meiltä saat ohjeet omatoimiseen harjoitteluun

Kotiharjoitteista annetaan kirjalliset PhysioTools-ohjelmalla tehdyt ohjeet. 

Ohjeita päivitetään tarvittaessa hoitosarjan jatkuessa. Harjoittelun tueksi voidaan antaa harjoituspäiväkirja ja kontrollikäyntejä, joiden avulla seurataan harjoittelua ja muokataan harjoitteluohjelmaa haastavammaksi. 

Yhteistyö Liikuntaparkin kanssa

Meillä on käytössä huikeat Liikuntaparkin tilat ja laitteet (muun muassa crosstrainingsali ja kuntosali).

Näillä kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen käytännön tasolla parhaalla mahdollisella tavalla. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne