Harjoittelu – Lempäälä ja Tampere

Harjoittelu ja ohjaus

Käydessään meillä fysioterapiassa, hieronnassa, tai käyttäessään meidän personal training-ohjauksia, asiakkaalla on kanssamme harjoitellessaan etuna kuntosali Liikuntaparkin, lasten jumppatilan sekä toiminnallisen crosstraining-salin veloitukseton käyttö. Näin ollen jonkin tietyn yksittäisen harjoitteen läpikäyminen kesken muun hoidon on mahdollista ja sujuvaa. Teemme lihasharjoittelua ja siihen liittyviä harjoitteluohjelmia kaiken ikäisille aina lapsista ikääntyneisiin.

harjoittelu

Lapsilla harjoittelu voi olla osana kuntoutusta, nuorilla osana kuntoutusta tai tueksi harjoittelemaansa lajiin. Työikäisillä ja ikääntyneillä sitä voidaan tehdä painonhallinnan tai jaksamisen tueksi, toiminnalliseen harjoitteluun, tavoitteelliseen kilpaurheiluun tai esimerkiksi leikkauksia edeltävään tai sen jälkeiseen kuntoutukseen. Tekniikoiden ohjaaminen optimaalisesti asiakkaan ongelmaan kytkeytyen on oleellinen osa koko prosessia. 

Harjoittelun lisänä manuaaliset hoidot

Käytännön hoitokeinona voivat alussa olla erilaiset manuaaliset menetelmät kuten mobilisaatiot, manipulaatiot, faskiakäsittelyt ja hieronta, joiden tarkoituksena on luoda hyvät liikeradat ja kivuton lähtötilanne toiminnalliselle harjoittelulle. Toiminnallisen asteittain etenevän harjoittelun tarkoitus on korjata toimintahäiriöitä ja ehkäistä oireiden uusiutumista.

Asiantuntevaa faskiakäsittelyä Lempäälässä

Harjoittelu ei aina kohdistu lihaksiin ja voiman lisäämiseen, vaan sen avulla voidaan myös lisätä nivelen liikkuvuutta tai parantaa nivelen stabiliteettia. 

Meiltä saat kirjalliset Physio Tools-ohjelmalla tehdyt ohjeet omatoimiseen harjoitteluun! Ohjeita päivitetään tarvittaessa hoitosarjan jatkuessa, ja tueksi voidaan antaa harjoituspäiväkirja ja kontrollikäyntejä, joiden avulla seurataan harjoittelua ja muokataan harjoitteluohjelmaa haastavammaksi. Emme koskaan anna asiakkaille pelkkiä harjoitteita ilman että ne käydään huolellisesti läpi kanssamme. Haluamme varmistaa että tekniikat sujuvat ongelmitta, ja otamme huomioon ohjatessamme erilaiset tuki- ja liikuntaelimistöön mahdollisesti liittyvät oireet.

Harjoittelu ja ohjaus osana fysioterapiaa 

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapeutti ratkoo toimintakykyyn liittyviä ongelmia. Yleensä toimenpiteet kohdistuvat alentuneen toimintakyvyn parantamiseen sekä kivun lievittymiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä edistävään sekä manipulatiiviseen fysioterapiaan on valmistanut  ymmärtämään liike- ja toimintahäiriöitä perinteistä fysioterapiaa paremmin, sekä antanut työkaluja asiakkaan käsittelyyn mahdollisimman monin eri manuaalisin tekniikoin kipujen ja toimintahäiriöiden korjaamiseksi. Kipu, särky, jomotus, voimattomuus, kireys, puutuminen tai pistely ylä- tai alaraajoihin voi viedä elämästä turhaan voimia ja rajoittaa tekemistä – oireiden ennaltaehkäisy, lievittäminen, poistaminen ja uusimisen ehkäisy on mahdollista kauttamme.

Fysioterapia LempääläMiten korjata epäsymmetria tai toimintahäiriö

Asiakkaan asennonhallinnan ja epäsymmetrian korjaamiseksi toiminnallisen diagnoosin tekeminen vastaanotolla on tärkeää. Oireen ilmenemistä ja käyttäytymistä pyritään selvittämään mahdollisimman tarkasti. Sen perusteella fysioterapeutti kohdentaa hoidon juuri sinne minne pitääkin, ja osaa ohjata kohdennetut harjoitteet arkeen, työhön ja harrastuksiin sopiviksi toimintahäiriön tai oireiden poistamiseksi. Kun liikeketju ja asennonhallinta korjaantuvat, helpottavat myös kivut ja kireydet. Liikehäiriöiden korjaamisessa erikoistuminen manipulatiiviseen fysioterapiaan (Maitland) auttaa valtavasti, koska se antaa työkalut manuaalisiin hoitoihin. Meillä onnistuu nivel- ja nikamakäsittelyt, faskiakäsittelyt, neuraalikudosmobilisoinnit ja urheiluhieronta

Treeniohjelmien suunnittelu tueksi kilpaurheiluun ja eri ammatteihin vaadittaviin kuntokokeisiin

 Vastaanotolla voidaan tehdä erilaisia kuntosaliohjelmia urheilijan oman lajin tai kuntoutuksen tueksi, tai vastaamaan tavoitteellista kilpaurheilua. Kauttamme onnistuvat myös eri ammatteihin vaadittaviin kuntokokeisiin, kuten poliisikouluun tai pelastusopistoon liittyvien kuntosaliohjelmien rakentaminen ja urheilijan ravintovalmennus. Meillä on toiminnallinen crosstraining-sali käytössämme, missä erilaisten toiminnallisten harjoitteiden tekeminen onnistuu mutkattomasti. 

UrheiluhierontaToiminnallisten, vapailla painoilla tehtävien harjoitteiden seuraaminen tuo usein parhaan tuloksen, ja paljastaa myös urheilijan ongelmalliset liikesuunnat ja toiminnot. Näiden korjaaminen ja harjoittelu tuo näin ollen parhaan ja pysyvämmän muutoksen urheilijalle myös niihin toimintoihin, joita hän oikeastikin urheillessaan käyttää. Meillä löytyy ravintovalmentajan tutkinnon lisäksi erikoistuminen urheilijan ravitsemukseen. Itä-Suomen yliopistossa käyty urheilijan ravitsemuksen perusteet on ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta (30 op).

Manipulatiivinen fysioterapeutti – Ravintovalmentaja – Urheiluhieroja – Personal trainer – osteopaattiopinnot parhaillaan käynnissä

Kati työskentelee yrityksessä manipulatiivisena fysioterapeuttina ja ravintovalmentajana. Jouni  on personal trainer ja hieroja joka tekee myös urheiluhierontaa, ja kouluttautuu parhaillaan osteopaatiksi. Yhteistyömme on saumatonta ja suuri osa asiakkaistamme käy kummankin vastaanotolla. Pystymme helposti suosittelemaan asiakkaalle palvelua, jonka näemme sillä hetkellä hänen kannaltaan parhaaksi. Pystymme räätälöimään palvelumme asiakasta parhaalla tavalla palvelevaksi kokonaisuudeksi.  

Varaa aikasi fysioterapiaan Katille nettiajanvarauksen kautta, puhelimitse 040 531 7366 tai sähköpostitse kati.mantyla@tulekuntoon.comVaraa aikasi hierontaan Jounille nettiajanvarauksen kautta, puhelimitse 0400 522 333 tai sähköpostin kautta jouni.mantyla@tulekuntoon.com

Pidämme huolen että saat tarvitsemasi ja parhaan avun kummaltakin niin että se tukee tavoitteitasi!

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne