Urheiluhieronta

Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan, mutta poikkeaa otteiden laajuudella sekä tehokkuuden säätelyllä klassisesta hieronnasta. Urheiluhieronta toimii erinomaisena lisänä osana urheilijan tai kuntoilijan lihashuoltoa.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa huomioidaan myös urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmat. Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää siten kilpailusuoritusta. Urheiluhieronnan tavoitteisiin kuuluvat vammojen ennaltaehkäisy ja niiden nopeampi paraneminen, ja erilaiset passiiviset venytykset ovatkin olennainen osa kokonaisuutta.

Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus passiivisten venytysten lisäksi. Lisäksi siinä käytetään taputuksia ja tärinää luomaan lihakseen monipuolista ärsykettä. 

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto ja vaati erityisosaamista.

Se on suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen. 

Urheiluhieronnan tekniikat vaihtelevat asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden myötä. Kesken treeni- tai kilpailukauden käytetään stimuloivia ja palauttavia tekniikoita. Kilpailukauden jälkeen tai pidempien taukojen alettua tekniikat koostuvat enemmän lihasta muokkaavista otteista. Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, minkä vuoksi hieronta on tärkeä osa liikkuvan ihmisen lihashuoltoa. 

Säännöllinen lihashuolto ehkäisee rasitusvammoja, kuten lihaskireyksistä johtuvia revähdyksiä ja esimerkiksi ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronta sopii kaiken ikäisille. 

Se rentouttaa jännittynyttä lihasta, palauttaa kovasta harjoittelusta ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronta vähentää harjoittelun jälkeistä lihasten turvotusta ja arkuutta. 

Urheiluhieronta nopeuttaa vammojen paranemista, edistää palautumista, edesauttaa urheilijaa saavuttamaan optimaalisia tuloksia, poistaa lihaskireyttä ja jäykkyyttä sekä rentouttaa lihaksia.

Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain ja ainoastaan huippu-urheilijoille, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kehitystä haluavan liikkujan on suositeltavaa huoltaa kehoaan säännöllisesti. Meillä on erityisosaamista kivun hoidosta ja siihen liittyvistä menetelmistä vastaanotolla. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne