Keliakia ja ravinto

Keliakiassa viljojen sisältämä gluteeni aiheuttaa ohutsuolen suolinukan tuhoutumista, mikä vaikeuttaa ravintoaineiden imeytymistä. Vauriot korjaantuvat gluteiinittomalla ruokavaliolla. Tyypillisiä oireita ovat ripuli, ylävatsan turvotus, painon lasku ja lapsilla kasvun tai puberteetin hidastuminen. Sairaus voi olla myös oireeton. Tauti voi ilmetä myös ihokeliakiana, jossa mm. polviin ja kyynärpäihin tulee punoitusta ja vesirakkuloita.

Keliakia ja ravinto

Keliakian hoitona on elinikäinen vehnän, rukiin ja ohran välttäminen eli gluteenin poistaminen ruokavaliosta. Vehnä, ruis ja ohra korvataan luontaisesti gluteenittomilla viljalajeilla, joita ovat mm. riisi, tattari, hirssi ja maissi. Osalle potilaista sopii myös kaura.

Meillä on taitoa, halua ja osaamista auttaa sinua. Saat juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteena on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin.

Ensimmäisen kerran tullessaan ravintovalmennukseen asiakkaan tulee valita vähintään 3 kuukauden mittainen valmennuspaketti. Tämän jälkeen on mahdollista ostaa yksittäisiä jatko- / kontrollikäyntejä.

3 kuukautta (4 tapaamista)
– Ensimmäinen kuukausi: 2 tapaamista
– Toinen kuukausi:1 tapaaminen
– Kolmas kuukausi: 1 tapaaminen

Meillä on osaamista myös urheilijoiden ravitsemuksesta ja siitä kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina kautta, painoa pudotettaessa tai massaa lisätessä, sairastaessa keliakiaa tai diabetesta tai ollessaan nuori tai ikääntynyt. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne