Urheilijat ja ravinto

Tarkoituksenamme on auttaa urheilijoita syömään paremmin, jotta he voivat palautua nopeammin harjoituksista ja kilpailuistaan, harjoitella enemmän ja laadukkaammin, ja saavuttaa kovempia tuloksia. 

Työhömme kuuluu oleellisena osana asiakkaiden harjoituttaminen niin kuntoutumisen kuin tavoitteellisen kilpaurheilunkin osalta. Optimoimalla ravintoasioita kuntoon voi välttää ylikunnon (alipalautumisen) ja taata paremman kehityksen.

Ravinnolla voi vaikuttaa paljon suorituskykyyn, palautumiseen ja immuniteettiin. Harvat tuntuvat ajattelevan, että urheillessa pitää ottaa huomioon myös ravinto ja lepo lajitreenin lisäksi.

Vääränlainen ja etenkin vajaa ruokavalio voi johtaa loukkaantumiskierteeseen, ylirasitustilaan ja erilaisiin sairauksiin. Muutos voi tapahtua yllättäen, mutta tilanteen korjaaminen voi kestää kauan, jopa vuosia.

Urheilijat ja ravinto

Itä-Suomen yliopistossa käyty Urheilijan ravitsemuksen perusteet 30 op (kyseessä on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta) sekä ravintovalmentajan koulutus ovat antaneet työkaluja haastavienkin ravinto-ongelmien purkamiseen.

Opinnoissa on perehdytty muun muassa eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin, suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen.

Meillä on osaamista kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina kautta, painoa pudotettaessa tai massaa lisätessä, sairastaessa keliakiaa tai diabetesta tai ollessaan nuori tai ikääntynyt.

Ensimmäisen kerran tullessaan ravintovalmennukseen asiakkaan tulee valita vähintään 3 kuukauden mittainen valmennuspaketti. Tämän jälkeen on mahdollista ostaa yksittäisiä jatko- / kontrollikäyntejä.

3 kuukautta (4 tapaamista)
– Ensimmäinen kuukausi: 2 tapaamista
– Toinen kuukausi:1 tapaaminen
– Kolmas kuukausi: 1 tapaaminen

Meillä on usean vuoden erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvien ongelmien tutkimisessa, hoidossa ja harjoitteluohjelmien suunnittelussa Meidän kanssamme onnistuu tavoitteellisten harjoitteluohjelmien rakentaminen ja ohjaaminen.

Käydessään meillä asiakkaana, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä (meidän läsnäollessa) kuntosali Fressi Sykkeen veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. 

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne