Alaraajakivut – Jalkakivut – Toimintahäiriöt – Fysioterapia

Alaraajakivut – Erikoistunutta fysioterapiaa ja hierontaa Lempäälässä

Alaraajakivut ja alaraajojen toimintahäiriöt ovat yleisiä syitä tulla vastaanotollemme fysioterapiaan tai hierontaan Lempäälään. Yksipuolinen kuormitus ja toisaalta lyhytkestoinen voimakas rasitus johtavat helposti alaraajan liialliseen tai epätarkoituksenmukaiseen kuormittumiseen ja kiputilojen kehittymiseen. Nilkan ja jalkaterän toimintahäiriöt voivat aiheuttaa ongelmia myös ylemmäksi liikeketjussa, kuten polven ja lonkan alueelle, lantioon tai rankaan (kaula-rinta- ja lanneranka) saakka.

Selvitämme vastaanotollamme poikkeavuudet alaraajan normaalista toiminnasta ja selvitämme syyt oireiluun. Tutkimme kävelysi, mistä näemme kuinka nilkka, jalkaterä, polvi ja lonkka toimii liikkeessä. Tutkimme jalkaterän ja nilkan nivelpinnat ja selvitämme mahdolliseen plantaarifaskiittiin eli kantakalvon tulehdukseen tai akillesjänteen tulehdukseen liittyvät tekijät. Tutkimme polveen ja lonkkaan liittyvät kiputilat, liikehäiriöt ja liikekontrollin häiriöt. 

Alaraajakivut - Jalkakivut - Toimintahäiriöt

Millaisia syitä voi olla taustalla?

Usein syynä nilkan, jalkaterän ja polven alueen häiriintyneeseen toimintaan ovat lihasepätasapainon ongelmat ja heikkoudet alaraajan tukilihaksissa tai nivelten toimintahäiriöt, joihin pyritään puuttumaan harjoittelun kohdentamisella oikeisiin lihaksiin ja koko alaraajan linjaukseen. Syynä alaraajaoireisiin ja esimerkiksi puutumisoireisiin voivat olla myös lannerangan tai lantion alueen ongelmat.

Aina kohdennettu harjoittelu ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan avuksi mobilisointia/manipulaatiota tai hierontaa nivelten tai lihasten liikehäiriön korjaamiseksi. Alaraajojen normaalit liikeradat mahdollistavat toiminnan normalisoitumisen yhdessä kohdennetun harjoittelun kanssa. Tavoitteena on optimoida kuormitusolosuhteet ja luoda edellytykset paranemiselle. Erikoistuminen manipulatiiviseen fysioterapiaan antaa lisää eväitä asiakkaan tutkimiselle ja hoitamiselle parhaalla mahdollisella tavalla.

Harjoittelukerroista kanssamme ei peritä erikseen kuntosalimaksua

Käydessään meillä fysioterapiassa, asiakkaalla on etuna käyntiemme aikana Liikuntaparkin kuntosalitilojen veloitukseton käyttö, mitkä sijaitsevat aivan hoitohuoneen vieressä. Näin kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen käytännön tasolla parhaalla mahdollisella tavalla.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne