Asiantuntevaa faskiakäsittelyä Lempäälässä

Faskia eli lihaskalvo

Lihaskalvolla tarkoitetaan ohutta sidekalvoa, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Sidekudosrakenteita ja toiminnallisia sidekudosketjuja on kaikkialla kehossamme yhdistäen, rajaten, stabiloiden luut, lihakset, hermot, verisuonet ja elimet. Lihaskalvo yhdistää koko kehoa peittäen lihaksia ja kulkien myös lihasten ja muiden kudosten sisällä. Sen verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa, kuitenkin mahdollistaen sille joustavan ja monipuolisen liikkeen. Se on jäykempää kuin lihaskudos, ja jäykkyys voi lisääntyä muun muassa vammojen, operaatioiden, huonon ryhdin, epäergonomisten asentojen sekä liiallisten toistojen tai kuormituksen takia. 

Kireä faskia

Kireys aiheuttaa usein kehoon epätasapainoa sekä epäsymmetriaa, ja sama tapahtuu myös päinvastoin, eli stabilaation puute ja epätasapaino aiheuttavat kireyksiä. Vastaanotolla pyritään käymään järkevässä suhteessa harjoittelua ja käsittelyä. 

Faskiahieronta 

Lihaskalvohieronnalla tarkoitetaan kovalla kitkalla tehtävää venyttävää hierontaa. Käsittelyssä ei käytetä öljyä tai rasvaa. Öljyllä hierottaessa samanlaista kalvoihin kohdistuvaa venyttävää vaikutusta ei tapahdu. Kalvossa on paljon tuntohermoja ja usein esimerkiksi selkäkipu on peräisin kalvoista, eikä lihaksista. Käsittelyllä on vaikutusta myös nestekiertoon ja onkin hyödyllistä turvotusten hoidossa. Käsittelyä tehtäessä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin.

Myofaskiat ovat pitkiä lihasten ja faskioiden ketjuja, joita kulkee eri kerroksissa lomittain ja ne välittävät voimaa tasaisesti kehoon. Liikkuessamme ne liukuvat toistensa lomitse. Jos liukuminen estyy esimerkiksi arpikudoksen, trauman, asentovirheen, vähäisen nestemäärän takia, se aiheuttaa faskian lyhentymisen ja jäykistymisen. Silloin se paksuuntuu ja kovenee, jolloin liike alkaa rajoittua ja voiman tuotto heikentyä. Liikerajoitus voi tulla esille kipuna venytyksessä, paineen ja puutumisen tunteena. Käsittelyn jälkeen liikerata laajenee ja voima palautuu.

Asiantuntevaa faskiakäsittelyä Lempäälässä

Faskiakäsittelyä Lempäälässä ja Tampereella

Teemme kumpikin kalvokäsittelyitä osana muuta hoitoa tai tarvittaessa pääasiallisena hoitomenetelmänä. Tutkimme sinut aina huolellisesti ja kokonaisvaltaisesti vastaanotollamme, ja selvitämme syyt ongelmien taustalla. Näin pääsemme puuttumaan todellisiin syihin oireiden taustalla. Faskiakäsittelyjen lisäksi teemme muitakin erilaisia manuaalisen terapian muotoja, ja tarvittaessa tukiharjoitteita palauttamaan kehon tasapainoa.

Toimitilamme sijaitsevat Lempäälässä, Liikuntaparkin tiloissa. Jatkossa palvelemme Tampereen alueella kotikäynnein. Katso yhteystiedot täältä ja varaa aikasi Jounille tai Katille.

Tervetuloa!

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne