Yläraajaoireet – Yläraajakivut – Fysioterapia auttaa

Yläraajaoireet – Erikoistunutta fysioterapiaa ja hierontaa Lempäälässä

Yläraajakivut ja erilaiset yläraajaoireet ovat yleinen syy tulla fysioterapiaan tai hierontaan vastaanotollemme. Yksipuolinen kuormitus ja toisaalta myös lyhytkestoinen voimakas rasitus johtavat yläraajojen liialliseen kuormittumiseen ja aiheuttavat kireyksiä, kipua, puutumista ja pistelyä sekä toimintahäiriöitä käsissä. Yleisin vastaanotolla näkyvä yläraajaoireita yhdistävä tekijä on lapaluun tukilihasten heikentynyt voimantuotto ja kontrolli, sekä rangan ryhtivirhe.

Yläraajaoireet - Yläraajakivut

Millaisia syitä voi olla taustalla

Selvitämme vastaanotollamme huolellisesti haastatellen ja tutkien poikkeavuudet yläraajojen normaalista toiminnasta, ja selvitämme syyt oireiluun. Tutkimme olkapään ja rangan liikeradat, ja tarkkailemme olkapään syvien lihasten, rangan ja lapojen tukilihasten toimintaa. Selvitämme mahdolliset kaularangan välilevyn pullistumiin ja rintarankaperäisiin ongelmiin tai olkapään kiertäjäkalvosinoireyhtymään ja kiertäjäkalvosinrepeämään viittaavat tekijät.

Usein syynä yläraajaoireisiin on riittämätön lihasvoima, lihasepätasapaino ja siitä aiheutuvat toimintahäiriöt sekä yläraajassa että hartiarenkaan alueella. Nämä puolestaan saavat aikaan yläraajakipua, sormien pistelyä ja puutumista, lihas- ja faskiakireyksiä, hermojen liiallista venyttymistä ja nivelen ja lihasten virheasentojen kautta toimintahäiriöitä. 

Mitä teemme vastaanotolla helpottaksemme oireita

Pyrimme aina toiminnallisen diagnoosin löytymiseen, jotta pystymme tarjoamaan pysyvämpää muutosta. Tutkimme kehoasi erilaisissa toiminnoissa löytääksemme syyn kivuille ja oireille. Ohjaamme niihin liittyviä tukiharjoitteita ja kehon koordinaatiota parantavia harjoitteita ongelman korjaamiseksi.

Aina kohdennettu harjoittelu ei kuitenkaan riitä korjaamaan ongelmia, vaan avuksi tarvitaan nivelpintojen tai nikamien mobilisaatiota tai manipulaatiota, hierontaa, faskiakäsittelyjä tai hermokudosten mobilisointia liikehäiriön korjaamiseksi. Yläraajojen normaalit liikeradat mahdollistavat toiminnan normalisoitumisen yhdessä kohdennetun harjoittelun kanssa. Tavoitteena on optimoida kuormitusolosuhteet ja luoda edellytykset paranemiselle. Erikoistuminen manipulatiiviseen fysioterapiaan antaa lisää eväitä asiakkaan tutkimiselle ja hoitamiselle parhaalla mahdollisella tavalla. 

Harjoittelukerroista kanssamme ei peritä erikseen kuntosalimaksua. 

Käydessään meillä fysioterapiassa tai hieronnassa, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä Liikuntaparkin kuntosalitilojen veloitukseton käyttö, mitkä sijaitsevat aivan hoitohuoneen vieressä. Näin kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Varaa aikasi Katille tai Jounille nettiajanvarauksen kautta, puhelimitse tai sähköpostitse. 

Kati Mäntylä puh. 040 531 7366 kati.mantyla@tulekuntoon.com tai Jouni Mäntylä 0400 522 333 jouni.mantyla@tulekuntoon.com

Kati on manipulatiiviseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti ja Jouni on urheiluhieroja ja personal trainer, joka kouluttautuu parhaillaan osteopaatiksi. Pidämme huolen että saat parhaan mahdollisen avun kummaltakin hoitosuunnitelmaasi tukien.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne