Ravintovalmennus Tampereella

Tarkoituksenamme on auttaa asiakkaita laaja-alaisesti erilaisissa ravintoon liittyvissä kysymyksissä. Ravintovalmennus on kokonaisvaltainen muutos kohti terveellisiä ruokatottumuksia, askel kerrallaan. Jos elämäntavoissa on paljon muutettavaa, on onnistuminen helpompaa silloin kun muutoksia tehdään 2-3 asiaa kerrallaan kuin se, että koko ruokavalio laitetaan uusiksi. 

Hyvin harva meistä jaksaa noudattaa kauaa valmiiksi painettua, totutusta poikkeavaa ruokavaliota, tai elää pussikeittodieeteillä aina uudestaan. Eikä ole tarkoituskaan. Valmennuksessa tehdään laaja ravintoanalyysi asiakkaan ruokapäiväkirjan pohjalta ja lähdetään muuttamaan ruokavaliota vähän kerrallaan. Ei nälkäkuuria, eikä taikatemppuja.

Ravintovalmennus Tampereella

Tärkeänä osana ravintovalmennusta on motivoiva, luottamusta herättävä ilmapiiri, mahdolliset mentaaliharjoitukset vastaanotolla, sekä tapaamisten välissä annetut kotiharjoitteet. Muutosta seurataan koko jakson ajan, minkä ansiosta myös motivaatio pysyy korkealla ja tavoitteet saavutetaan. Mahdolliset sairaudet, allergiat ja mieltymykset otetaan huomioon ruokavaliossa. Ruokailutottumukset muotoillaan asiakkaan mieltymyksiä kohden.

Ravintomuutokset ilman dieettejä

Ravintovalmennus ei ole pikadieetti – Et saa valmiiksi painettua ruokavaliota, vaan juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi ja tavoitteitasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteenani on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät, mitä ruokakaupassa valitset, ja mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin ja onnistut tavoitteissasi.

Koen olevani onnistunut valmennuksessani kun sinä pysyt tavoitteissasi valmennussuhteen jälkeenkin -opit korjaamaan ruokavaliotasi stressittä osaksi normaalia arkeasi. 

Ensimmäisen kerran tullessaan ravintovalmennukseen asiakkaan tulee valita vähintään 3 kuukauden mittainen valmennuspaketti. Tämän jälkeen on mahdollista ostaa yksittäisiä jatko- / kontrollikäyntejä.

Valmennukseen pätevöittänyt koulutus

Itä-Suomen yliopistossa käyty Urheilijan ravitsemuksen perusteet 30 op (kyseessä on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta) sekä ravintovalmentajan koulutus ovat antaneet työkaluja haastavienkin ravinto-ongelmien purkamiseen. Opinnoissa on perehdytty muun muassa eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin, suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen. Meillä on tietoa ja osaamista kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina kautta, painoa pudotettaessa tai massaa lisätessä, sairastaessa keliakiaa tai diabetesta tai ollessaan nuori tai ikääntynyt. 

Esimerkki valmennuksesta

3 kuukautta (4 tapaamista)
– Ensimmäinen kuukausi: 2 tapaamista
– Toinen kuukausi:1 tapaaminen
– Kolmas kuukausi: 1 tapaaminen

Meillä on usean vuoden erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvien ongelmien tutkimisessa, hoidossa ja harjoitteluohjelmien suunnittelussa Meidän kanssamme onnistuu tavoitteellisten harjoitteluohjelmien rakentaminen ja ohjaaminen. Käydessään meillä asiakkaana, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä (meidän läsnä ollessa) kuntosali Fressi Sykkeen veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne