Hieronta Lempäälä ja Tampere

Hierontaa tukevat käynnissä olevat osteopaattiopinnot ja personal trainerin tutkinto

Yrityksemme punainen lanka on vahva osaaminen, ammatillisuus, ja aito halu auttaa asiakasta. Jounilla hierontaa tukevat käynnissä olevat osteopaattiopinnot ja personal trainerin tutkinto. Tärkeintä on hyvinvoiva ja kivuton asiakas, ja koska haluamme aidosti auttaa asiakasta, pidämme jatkuvaa kouluttautumista ehdottoman tärkeänä. Pyrimme vastaanotolla aina ratkaisemaan tuki- ja liikuntaelimistön kipu- tai oiretiloihin liittyvät ongelmat. Kouluttautuminen osteopatiaan auttaa ymmärtämään kehoa monipuolisemmin, antaa eväitä nikamien, nivelpintojen ja hermojen käsittelyyn. Osteopaattiopintojen lisäksi viikottain toteutuvat koulutustilaisuudet manipulatiivisen fysioterapeutin kanssa antavat perinteistä hierontaa laajemmat valmiudet ongelmanratkaisuun ja kehon erilaisten toimintahäiriöiden ymmärtämiseen ja hoitamiseen, sekä eväitä ohjata oireiden helpottamiseksi harjoitteita.  

Hieronta – yksilölliset tarpeet

Hieronta palvelee meitä jokaista erilaisin tavoin tarpeista riippuen. Joillekin hieronta on hemmotteluhetki, joillekin se on hengähdys arjen kiireestä ja stressistä, kun taas paljon liikuntaa harrastavalle se on esimerkiksi tärkeä osa palautumista. Sairaanhoidossa hieronta on usein osana muuta hoitoa, jolloin tavoitteena voi olla esimerkiksi kivun lievittäminen, lihasten rentouttaminen, turvotuksen poistaminen, sidekudoskiinnikkeiden irrottaminen. Aktiivisesti liikkuvan tai urheilevan kannattaa lukea sivuiltamme urheiluhieronnasta, ja sen eroista klassiseen hierontaan. 

Hyödyt

Klassisessa hieronnassa käsin tehdyillä pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, rytmisillä ja liikkuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen pyritään rauhoittamaan tai edistämään erilaisten kudosten toimintoja. 

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja imunestekiertoa, helpottaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä sekä lievittää lihaskipuja ja- jännitystä. Laskimoihin kohdistuva hieronta voi parantaa hierottavan kohdan verenkiertoa paikallisesti, ja sen lisäksi vaikuttaa myös imunesteen eli lymfan virtaamiseen suonissa poistaen kuona-aineita ja vähentäen turvotusta. Se vaikuttaa ihoon ja ihonalaiskudoksiin lisäämällä ihon lämpötilaa ja paikallista verenkiertoa. Klassisessa hieronnassa käsin tehdyillä pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, rytmisillä ja liikkuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen pyritään rauhoittamaan tai edistämään erilaisten kudosten toimintoja. Liian voimakas hieronta sen sijaan heikentää verenkiertoa käsiteltävissä kudoksissa. 

hieronta

Hieronta lievittää kipua

Hieronnalla on fysiologinen vaikutus kivun tuntemiseen. Porttikontrolliteorian mukaan ohuissa ja hitaissa hermosäikeissä kulkevat kipuimpulssit estetään aikaansaamalla tuntoimpulsseja, jotka kulkevat paksuissa ja nopeissa hermosäikeissä. Tällä tarkoitetaan, että niin sanottu portti keskushermostossa sulkeutuu kipuimpulsseilta, kun hieronnasta aiheutuu tuntoimpulsseja. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa ja tuntuu mukavalta. Hoito sopiikin kaikille ja kaikenikäisille. 

Hieronnalla hoidetaan ja ennaltaehkäistään esimerkiksi päänsärkyä, purentaan liittyviä ongelmia ja erilaisia rangan alueen kireyksiä tai kipuja. Lisäksi hieronnalla hoidetaan faskioista tai lihaksista johtuvia olkapääoireita, muita yläraajaoireita sekä alaraajaoireita, jotta ne eivät liikkumattomuutensa vuoksi johda toimintahäiriöihin. Urheiluhieronnassa tekniikat vaihtelevat tavoitteiden ja tarpeiden mukaan riippuen kilpailukaudesta tai harjoitusten luonteesta. 

Kuumakivillä tehtävä hieronta lievittää stressiä ja lihasjännitystä – Jos et ole koskaan kokeillut, kannattaa kokeilla!

Oikean lämpöisillä kuumilla kivillä ja öljyllä tehtävä hieronta on syvärentouttavaa ja lihasjännitystä laukaisevaa. Kuumakivihieronta lievittää kipua, tehostaa aineenvaihduntaa ja lymfaverenkiertoa puhdistaen kehoamme kuona-aineista, sekä lisää sidekudoksen elastisuutta.

Kuumakivillä tehtävä hieronta

Kuumakivihieronnassa käynti on erittäin rauhoittava ja rentouttava kokemus. Kuumat, n.+50 asteiset basalttikivet tukevat klassisen hieronnan myönteisiä ja rentouttavia vaikutuksia. Lämpö ja paine ovat kuumakivihieronnassa koko ajan läsnä, tehostamassa rentouttavan hieronnan vaikutusta. Hieronnan avulla päästään vapauttamaan jännityksiä myös kudosten syvemmistä osista. Miellyttävä lämpö tehostaa rentoutta kehossa, saaden aikaan ihanan raukean ja rauhallisen olon. 

Ylelliseltä tuntuva kiireetön hieronta auttaa unettomuuteen ja eriasteisiin kipu- ja stressitiloihin. Kuumakivihieronta auttaa tehokkaasti, mikäli etsit täyttä arjesta irtautumista ja haluat hemmotella itseäsi perusteellisesti. 

Auktorisoidun personal trainerin koulutus tukee urheiluhierontaa – osteopaattiopinnot tulevat tukemaan kokonaisuutta

On tärkeää opettaa urheilijalle asennonhallintaa parantavat ja epäsymmetriaa korjaavat harjoitteet toimintahäiriön korjaamiseksi. Samalla kun liikeketju ja asennonhallinta korjaantuu ja rasitusvammat paranevat, alttius urheiluvammoihin pienenee. Urheiluhieronnan tavoitteisiin kuuluvat vammojen ennaltaehkäisy ja niiden nopea paraneminen. Urheiluhierojalle on tärkeää ymmärtää harjoittelun lainalaisuuksia, urheilun ja eri lajien aiheuttamaa kuormitusta keholle, kehon palautumiskykyä erilaisten urheilusuoritusten jälkeen. Auktorisoitu personal trainerin koulutus hierojan tutkinnon lisäksi auttaa ymmärtämään kehoa liikkeessä, ja auttaa sitä kautta ymmärtämään myös liikkeessä esiintyviä ongelmia paremmin. Lisäksi parhaillaan käynnissä olevat osteopaattiopinnot tulevat tukemaan kokonaisuutta merkittävällä tavalla. 

 Urheiluhieronta - Hieroja LempääläEnemmän kuin vain pelkkä urheiluhieroja – Treeniohjelmien suunnittelu tueksi kilpaurheiluun ja eri ammatteihin vaadittaviin kuntokokeisiin

Vastaanotolla voidaan tehdä erilaisia kuntosaliohjelmia urheilijan oman lajin tai kuntoutuksen tueksi, tai vastaamaan tavoitteellista kilpaurheilua. Kauttamme onnistuvat myös eri ammatteihin vaadittaviin kuntokokeisiin, kuten poliisikouluun tai pelastusopistoon liittyvien kuntosaliohjelmien rakentaminen ja urheilijan ravintovalmennus. Meillä on toiminnallinen crosstraining-sali käytössämme, missä erilaisten toiminnallisten harjoitteiden tekeminen onnistuu mutkattomasti. Toiminnallisten, vapailla painoilla tehtävien harjoitteiden seuraaminen tuo usein parhaan tuloksen, ja paljastaa myös urheilijan ongelmalliset liikesuunnat ja toiminnot. Näiden korjaaminen ja harjoittelu tuo näin ollen parhaan ja pysyvämmän muutoksen urheilijalle myös niihin toimintoihin, joita hän oikeastikin urheillessaan käyttää. Meillä löytyy ravintovalmentajan tutkinnon lisäksi erikoistuminen urheilijan ravitsemukseen. Itä-Suomen yliopistossa käyty urheilijan ravitsemuksen perusteet on ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta (30 op).

Varaa aikasi hierontaan Lempäälään

Varaa aikasi ammattitaitoiseen hierontaan tästä, soita suoraan Jouni Mäntylälle numeroon 0400522333 tai laita sähköpostia jouni.mantyla@tulekuntoon.com. Toimipisteemme sijaitsee uusissa toimitiloissamme Lempäälän Liikuntaparkissa. Jatkossa palvelut Tampereen seudulla myös kotikäynnein. 

Hieronnan hinta

30 min – 30€
45 min – 38€
60 min – 45€
110 min – 85€

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne