Selkärankareuma- Fysioterapeutti – Hieroja – Lempäälä

Selkärankareuma alkaa usein nuorena

Selkärankareuma on tulehduksellinen selän reumasairausmikä alkaa tavallisesti nuorena, 15 – 35 -vuotiaana ja harvoin yli 45-vuotiaana. Selkärankareuman tyypillinen oire on aamuyöllä esiintyvä alaselkäkipu, joka helpottuu liikkuessa. Kipu alkaa usein vähitellen, voi säteillä takareisiin tai pakaroihin ja kestää useita kuukausia. 

Oireita muuallakin kuin selässä

Pitkälle kehittyneessä selkärankareumassa selkärangan nikamien väliin kasvaa luusiltoja, mikä aiheuttaa selkärangan jäykistymisen ja etukumaran ryhdin. Selkärankareuman oireita voi esiintyä muuallakin kuin selässä. Nilkoissa, polvissa, jalkaterissä, jalkaterän nivelsiteissä ja jänteiden kiinnityskohdissa voi esiintyä niveltulehduksia ja kipua.

Selkärankareuma

Selkärankareuma aiheuttaa selkärangan alaosassa olevan risti- ja suoliluun välisissä nivelissä, SI-nivelissä tulehdusta mikä voidaan todeta kuvantamisella. Selkärankareuman hoidossa tärkeää on riittävän ajoissa aloitettu lääkehoito, fysioterapia sekä liikunta. Säännöllinen liikunta on erittäin tärkeää, jotta lihaksisto pysyy vahvana ja selän liikkuvuus säilyy. 

Liikeharjoittelu on veloituksetonta käyntiesi yhteydessä

Käydessään meillä fysioterapiassa ja hieronnassa, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä kuntosali Liikuntaparkin veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. Näin kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen käytännön tasolla parhaalla mahdollisella tavalla.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne