Jalkojen puutumisoireet – Apu fysioterapiasta – Lempäälä

Jalkojen puutumisoireet

Jalkojen puutumisoireet tuki- ja liikuntaelinperäisiin ongelmiin liittyen johtuvat usein lantion alueen ongelmista,  lannerangasta, tai alaraajojen virheasennoista. Tavallisin syy selästä alaraajaan säteilevän kipuun on välilevyn pullistuma. Myös selkäydinkanavan ahtauma voi aiheuttaa iskiastyyppisen hermopuristusoireen, mutta kipu ja puutuminen ovat tyypillisesti laaja-alaisempia.

Jalkojen puutumisoireet - Apu fysioterapiasta

Kasvuiän nikamasiirtymät eli spondylolisteesi

Nikamasiirtymä eli spondylolisteesi tarkoittaa nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Kasvuikäisillä se liittyy yleensä nikaman takakaaren rasitusmurtumaan (spondylolyysi). Tavallisin oire on alaselkäkipu mutta selkä voi olla täysin oireetonkin. 

Kasvuiän suuriasteiset nikamasiirtymät voivat aiheuttaa myös selän ryhtivirheen, alaraajoihin säteileviä kipuja ja kävelyvaikeuksia. Aikuisiällä ilmaantuvaan, selkärangan kulumaan liittyvään nikamasiirtymään voi liittyä alaselkäsärkyä ja alaraajoihin säteilevää kipua.  

Muita alaaraajojen puutumisoireiden syitä

Selkäydinkanavan ahtaumalla (spinaalistenoosi) tarkoitetaan hermorakenteiden puristustilaa selkäydinkanavassa. Kulumaperäiset muutokset ovat tavallisin ahtauman aiheuttaja. Lanneselän selkäydinkanavan ahtauman tyypillisin oire on alaselästä alaraajaan tai molempiin alaraajoihin säteilevä kipu, alaraajojen puutuminen ja pistely. 

Oireena voi olla myös iskiastyyppinen hermopuristusoire, mutta tyypillisesti kipu ja puutuminen ovat laaja-alaisempia. Oireet yleensä pahenevat kävellessä. Selkäydinkanavan ahtauman oireet ovat yleensä aaltoilevia ja voivat pahentua vuosien saatossa. Ahtauma ei korjaannu itsestään, mutta oireiden kulku on yksilöllistä ja oireet voivat ajan kanssa lieventyäkin. 

Alaraajojen puutumisoireiden syy voi johtua lantion alueen ongelmista, lannerangasta tai esimerkiksi nilkan tai polven virheasennosta. Fysioterapeutti pyrkii selvittämään vastaanotolla oireiden syytä, ja ohjaamaan tarvittavat harjoitteet tai käsittelemään manuaalisesti lihaksia, nivelpintoja tai hermokudoksia puutumis- ja pistelyoireiden helpottamiseksi. 

Asiantuntevaa manipulatiivista fysioterapiaa Lempäälässä ja Tampereella

Erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa edistävään ja manipulatiiviseen fysioterapiaan antavat lisää eväitä asiakkaan tutkimiselle ja hoitamiselle parhaalla mahdollisella tavalla. 

Käydessään meillä fysioterapiassa, hieronnassa tai muissa palveluissamme asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä kuntosali Liikuntaparkin veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. Näin kuntoutus mahdollistuu nousujohteisesti, ja voimme varmistaa sen etenemisen käytännön tasolla parhaalla mahdollisella tavalla.

Varaa aikasi Kati Mäntylän vastaanotolle, manipulatiivinen fysioterapeutti ottaa vaivasi tosissaan ja hoitaa sinut kuntoon. Toimitilamme sijaitsevat 18.8. alkaen Lempäälässä, Liikuntaparkin tiloissa. Jatkossa palvelemme Tampereen alueella kotikäynnein. Katso yhteystiedot täältä ja varaa aikasi puh. 040 531 7366 tai sähköpostitse kati.mantyla@tulekuntoon.com.

Tervetuloa!

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne