Ravintovalmennus

Tarkoituksenamme on auttaa asiakkaita laaja-alaisesti erilaisissa ravintoon liittyvissä kysymyksissä. Ravintovalmennus on kokonaisvaltainen muutos kohti terveellisiä ruokatottumuksia, askel kerrallaan. Jos elämäntavoissa on paljon muutettavaa, on onnistuminen helpompaa silloin kun muutoksia tehdään 2-3 asiaa kerrallaan kuin se, että koko ruokavalio laitetaan uusiksi. Hyvin harva meistä jaksaa noudattaa kauaa valmiiksi painettua, totutusta poikkeavaa ruokavaliota, tai elää pussikeittodieeteillä aina uudestaan. Eikä ole tarkoituskaan. 

Mitä ravintovalmennuksessa tapahtuu?

Valmennuksessa tehdään laaja ravintoanalyysi asiakkaan ruokapäiväkirjan pohjalta ja lähdetään muuttamaan ruokavaliota vähän kerrallaan. Ei nälkäkuuria, eikä taikatemppuja. Valmennuksessa tehdään tarpeen mukaan erilaisia mentaali- ja motivointiharjoituksia, annetaan kotitehtäviä, sekä seurataan muutosta koko jakson ajan, minkä ansiosta myös motivaatio pysyy korkealla ja tavoitteet saavutetaan.

Ravintovalmennukseen sisältyy ruokapäiväkirjan tarkka analyysi jakson alussa, ruokavalion seuranta ja muutokset koko jakson ajan. Tärkeänä osana valmennusta on motivoiva, luottamusta herättävä ilmapiiri, mentaaliharjoitukset vastaanotolla, sekä tapaamisten välissä annetut kotiharjoitteet. Mahdolliset sairaudet, allergiat ja mieltymykset otetaan huomioon ruokavaliossa. Ruokailutottumukset muotoillaan asiakkaan mieltymyksiä kohden.

Valmennuksella kohti oman ruokavaliosi asiantuntijuutta

Ravintovalmennus ei ole pikadieetti – Et saa valmiiksi painettua ruokavaliota, vaan juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi ja tavoitteitasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteenani on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät, mitä ruokakaupassa valitset, ja mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin ja onnistut tavoitteissasi.

Koen olevani onnistunut valmennuksessani kun sinä pysyt tavoitteissasi valmennussuhteen jälkeenkin – opit korjaamaan ruokavaliotasi stressittä osaksi normaalia arkeasi. 

Ravintovalmennuksen kesto

Ensimmäisen kerran tullessaan ravintovalmennukseen asiakkaan tulee valita vähintään 3 kuukauden mittainen valmennuspaketti. Tämän jälkeen on mahdollista ostaa yksittäisiä jatko- / kontrollikäyntejä.

Itä-Suomen yliopistossa käyty Urheilijan ravitsemuksen perusteet 30 op (kyseessä on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta) sekä ravintovalmentajan koulutus ovat antaneet työkaluja haastavienkin ravinto-ongelmien purkamiseen. Opinnoissa on perehdytty muun muassa eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin, suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen. Meillä on tietoa ja osaamista kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina kautta, painoa pudotettaessa tai massaa lisätessä, sairastaessa keliakiaa tai diabetesta tai ollessaan nuori tai ikääntynyt. 

Ravintovalmennuksen sisältö ja hinnat

3 kuukautta (4 tapaamista)
– Ensimmäinen kuukausi: 2 tapaamista
– Toinen kuukausi:1 tapaaminen
– Kolmas kuukausi: 1 tapaaminen

Kysy hintaa tavoitteidesi mukaiselle valmennuskokonaisuudelle suoraan Kati Mäntylältä, numerosta 040 531 7366 tai sähköpostitse kati.mantyla@tulekuntoon.com.

 

Ravintovalmentajasi Lempäälässä ja Tampereella

Meillä on usean vuoden erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvien ongelmien tutkimisessa, hoidossa ja harjoitteluohjelmien suunnittelussa Meidän kanssamme onnistuu tavoitteellisten harjoitteluohjelmien rakentaminen ja ohjaaminen. Käydessään meillä asiakkaana, asiakkaalla on etuna käyntiemme yhteydessä (meidän läsnäollessa) kuntosali Fressi Sykkeen veloitukseton käyttö, mikä sijaitsee aivan hoitohuoneen vieressä. Jatkossa palvelemme 18.8. alkaen Lempäälän Liikuntaparkissa sijaitsevissa toimitiloissamme, katso tarkemmat yhteystiedot täältä. Jatkossa toimimme Tampereen seudulla kotikäynnein.

Luodaan yhdessä tavoitteet ja mietitään keinot saavuttaa ne