Tarkoituksenamme on auttaa asiakkaita laaja-alaisesti erilaisissa ravintoon liittyvissä kysymyksissä. Ravintovalmennus on kokonaisvaltainen muutos kohti terveellisiä ruokatottumuksia, askel kerrallaan. Jos elämäntavoissa on paljon muutettavaa, on helpompaa tehdä pari muutosta kerrallaan, kuin romuttaa koko ruokavalio. Se harvoin toimii. Hyvin harva meistä jaksaa noudattaa kauaa valmiiksi painettua, totutusta poikkeavaa ruokavaliota, tai elää pussikeittodieeteillä aina uudestaan. Eikä ole tarkoituskaan.
Ravintovalmennus sisältää laajan ravintoanalyysin asiakkaan ruokapäiväkirjan pohjalta minkä jälkeen lähdetään muuttamaan ruokavaliota vähän kerrallaan. Ei nälkäkuuria, eikä taikatemppuja. Valmennuksessa tehdään tarpeen mukaan erilaisia harjoituksia, annetaan kotitehtäviä, sekä seurataan muutosta koko jakson ajan, minkä ansiosta myös motivaatio pysyy korkealla ja tavoitteet saavutetaan.
Ravintovalmennukseen sisältyy ruokapäiväkirjan analyysi, ruokavalion seuranta ja muutokset koko jakson ajan. Tärkeänä osana valmennusta on motivoiva, luottamusta herättävä ilmapiiri, mentaaliharjoitukset vastaanotolla, sekä tapaamisten välissä annetut kotiharjoitteet. Mahdolliset sairaudet, allergiat ja mieltymykset otetaan huomioon ruokavaliossa.
Ravintovalmennus ei ole pikadieetti – Et saa valmiiksi painettua ruokavaliota, vaan juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi ja tavoitteitasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteemme on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät, mitä ruokakaupassa valitset, ja mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin ja onnistut tavoitteissasi. Koemme onnistuneemme kun sinä pysyt tavoitteissasi valmennussuhteen jälkeenkin, ja opit korjaamaan ruokavaliotasi stressittä osaksi normaalia arkeasi.
Ensimmäisen kerran tullessaan ravintovalmennukseen asiakkaan tulee valita vähintään 3 kuukauden mittainen valmennuspaketti. Tämän jälkeen on mahdollista ostaa yksittäisiä jatko- / kontrollikäyntejä.
3 kuukautta (4 tapaamista)
– Ensimmäinen kuukausi: 2 tapaamista
– Toinen kuukausi:1 tapaaminen
– Kolmas kuukausi: 1 tapaaminen
Tarkoituksenamme on auttaa urheilijoita syömään paremmin, jotta he voivat palautua nopeammin harjoituksista ja kilpailuistaan, harjoitella enemmän ja laadukkaammin, ja saavuttaa kovempia tuloksia.
Työhömme kuuluu oleellisena osana asiakkaiden harjoituttaminen niin kuntoutumisen kuin tavoitteellisen kilpaurheilunkin osalta. Optimoimalla ravintoasioita kuntoon voi välttää ylikunnon (alipalautumisen) ja taata paremman kehityksen. Urheilijan ravitsemus vaikuttaa suorituskykyyn, palautumiseen ja immuniteettiin. Harvat tuntuvat ajattelevan, että urheillessa pitää ottaa huomioon myös ravinto ja lepo lajitreenin lisäksi. Väärin koostettu, ja etenkin vajaa urheilijan ravitsemus voi johtaa loukkaantumiskierteeseen, ylirasitustilaan ja erilaisiin sairauksiin. Muutos voi tapahtua yllättäen, mutta tilanteen korjaaminen voi kestää kauan, jopa vuosia.
Meillä on tietoa, taitoa ja ymmärrystä mitä urheilijan ravitsemus pitää sisällään, kuinka urheilijan kuuluu syödä. Tiedämme mihin kaikkeen voimme sen avulla vaikuttaa. Meillä on osaamista kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä käytännössä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina kautta, painoa pudotettaessa tai massaa lisätessä, sairastaessa keliakiaa tai diabetesta
Urheilevan lapsen tai nuoren ruokavalioon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä paljon urheilevan lapsen energiankulutus voi olla moninkertaista passiivisempiin ikätovereihin verrattuna.
Miten varmistaa, että lapsi tai nuori urheilija saa riittävästi energiaa kuluttaviinkin lajeihin, ilman että kasvu ja kehitys vaarantuu? Miten koostaa oikeanlainen ruokavalio paljon energiaa tarvitseville nuorille? Kuinka opettaa lapselle pienestä pitäen urheilijan ruokavalio ja millainen sen tulisi olla?
Ravintovalmennuksen lisäksi Itä-Suomen yliopistossa käyty Urheilijan ravitsemuksen perusteet 30 op on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta.Opinnoissa on perehdytty muun muassa eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin, suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen.
Meillä on tietoa ja osaamista kuinka eri lajien urheilijoiden tulisi syödä ennen ja jälkeen suoritusten, eri aikoina treeni- tai kilpailukautta jotta palautuminen sujuisi optimaalisesti.
Ravintovalmennus pyrkii kokonaisvaltaiseen muutokseen kohti terveellisiä ruokatottumuksia askel kerrallaan. Jos elämäntavoissa on paljon muutettavaa, on onnistuminen helpompaa silloin kun muutoksia tehdään 2-3 asiaa kerrallaan eikä niin, että koko ruokavalio laitetaan uusiksi.
Hyvin harva meistä jaksaa noudattaa kauaa valmiiksi painettua, totutusta poikkeavaa ruokavaliota, tai elää pussikeittodieeteillä aina uudestaan. Eikä ole tarkoituskaan. Valmennuksessa tehdään laaja ravintoanalyysi asiakkaan ruokapäiväkirjan pohjalta ja lähdetään muuttamaan ruokavaliota vähän kerrallaan. Ei nälkäkuuria, eikä taikatemppuja. Valmennuksessa tehdään tarpeen mukaan erilaisia harjoituksia, annetaan kotitehtäviä, sekä seurataan muutosta koko jakson ajan, minkä ansiosta myös motivaatio pysyy korkealla ja tavoitteet saavutetaan.
Ravintovalmennukseen sisältyy ruokapäiväkirjan tarkka analyysi jakson alussa, ruokavalion seuranta ja muutokset koko jakson ajan. Tärkeänä osana valmennusta on motivoiva, luottamusta herättävä ilmapiiri, sekä tapaamisten välissä annetut kotiharjoitteet. Mahdolliset sairaudet, allergiat ja mieltymykset otetaan huomioon ruokavaliossa.
Ravintovalmennus ei ole pikadieetti – Et saa valmiiksi painettua ruokavaliota, vaan juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi ja tavoitteitasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteenani on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät, mitä ruokakaupassa valitset, ja mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin ja onnistut tavoitteissasi.
Ravinnolla on huomattava vaikutus ikääntyneiden terveyteen ja toimintakykyyn.
Hyvä ravitsemustila ehkäisee sairauksia, nopeuttaa sairauksista toipumista, pitkittää kotona asumisen mahdollisuutta sekä parantaa vireyttä ja elämänlaatua. On tärkeää ehkäistä ikääntyneen tahaton painonlasku, joka voi johtaa aliravitsemukseen. Monilla ruokahalu heikkenee ikääntymisen myötä. Esimerkiksi masennus, muistisairaudet, syöpätaudit, murtumien ja leikkausten jälkitilat sekä runsas lääkitys voivat huonontaa ruokahalua.
Hampaiden ja suun ongelmat voivat vähentää syljeneritystä, vaikeuttaa ruuan puremista ja nielemistä, aiheuttaa haju- ja makuaistin muutoksia sekä pahoinvointia ja vaikuttaa sitä kautta ruokahaluun. Pienestä ruokamäärästä on vaikea saada riittävästi energiaa, proteiineja ja muita ravintoaineita. Tämän seurauksena monen ikääntyneen paino alkaa pienentyä, mikä voi johtaa nopeasti aliravitsemukseen.
Huonolla ravitsemustilalla on monia kielteisiä seurauksia. Varsinkin liian niukka proteiinin (valkuaisaineiden) ja D-vitamiinin saanti voi aiheuttaa lihaskatoa, joka heikentää liikunta- ja toimintakykyä sekä kehon hallintaa. Sen seurauksena kaatumis- ja murtumavaara kasvaa. Myös altistuminen infektiosairauksille lisääntyy. Hoitamattomat ravitsemusongelmat johtavat pitkittyessään helposti noidankehään, jossa laihtuminen, toimintakyvyn heikkeneminen ja infektiokierre seuraavat toistaan. Tämän seurauksena sairauksista toipuminen hidastuu tai estyy.
Keliakiassa viljojen sisältämä gluteeni aiheuttaa ohutsuolen suolinukan tuhoutumista, mikä vaikeuttaa ravintoaineiden imeytymistä. Vauriot korjaantuvat gluteiinittomalla ruokavaliolla. Tyypillisiä oireita ovat ripuli, ylävatsan turvotus, painon lasku ja lapsilla kasvun tai puberteetin hidastuminen. Sairaus voi olla myös oireeton. Tauti voi ilmetä myös ihokeliakiana, jossa mm. polviin ja kyynärpäihin tulee punoitusta ja vesirakkuloita.
Keliakian hoitona on elinikäinen vehnän, rukiin ja ohran välttäminen eli gluteenin poistaminen ruokavaliosta. Vehnä, ruis ja ohra korvataan luontaisesti gluteenittomilla viljalajeilla, joita ovat mm. riisi, tattari, hirssi ja maissi. Osalle potilaista sopii myös kaura.
Meillä on taitoa, halua ja osaamista auttaa sinua. Saat juuri Sinulle sopivan, nykyisistä ruokatottumuksistasi muokatun, kulutustasi, terveydentilaasi vastaavan kattavan ohjeistuksen. Tavoitteena on valmentaa sinusta oman ruokavaliosi asiantuntija. Opit kuuntelemaan kehoasi, tiedät mitä lautasellasi kuuluu olla, jotta voit hyvin.
Diabetesta sairastaa Suomessa puoli miljoonaa ihmistä. Diabeteksessa haima ei tuota insuliinia tarpeeksi tai ollenkaan, tai insuliini vaikuttaa elimistössä puutteellisesti. Diabeetikoille suositellaan monipuolista ruokavaliota, joka on eduksi terveydelle.
Syömällä terveellisesti diabeetikko edistää hyvinvointiaan. Sopivan ruokavalion avulla verensokeri voidaan pitää mahdollisimman normaalina ja näin ehkäistä lisäsairauksia tai niiden etenemistä. Hyvillä ruokavalinnoilla vaikutetaan myös veren rasvoihin ja verenpaineeseen siten, että diabeetikoiden lisääntynyt riski sairastua valtimotauteihin ja muihin verisuonisairauksiin vähenee.
Meillä on erikoisosaamista urheilijan ravitsemuksesta. Itä-Suomen yliopistossa opiskeltu Urheilijan ravitsemuksen perusteet on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta. Koulutus antaa valmentajalle työkaluja haastavienkin ravinto-ongelmien purkamiseen.
Opinnoissa on perehdytty muun muassa eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin, suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömiseen liittyviin ongelmiin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen.
Meillä on usean vuoden erikoistuminen tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvien ongelmien tutkimisessa, hoidossa ja harjoitusohjelmien suunnittelussa Meidän kanssamme onnistuu tavoitteellisten harjoitusohjelmien rakentaminen ja ohjaaminen. Käydessään meillä asiakkaana, asiakkaalla on kanssamme harjoitellessaan mahdollisuus käyttää Liikuntaparkin kuntosalia ja toiminnallista crosstraining-salia veloituksetta.
Kati työskentelee yrityksessä manipulatiivisena fysioterapeuttina ja ravintovalmentajana. Jouni on osteopaatti, auktorisoitu personal trainer ja hieroja, joka tekee myös urheiluhierontaa. Yhteistyömme on saumatonta ja suuri osa asiakkaistamme käy kummankin vastaanotolla. Meiltä löytyy ravintovalmennuksen lisäksi fysioterapia-, hieronta- ja personal training-palvelut, ja ongelmien kohdatessa pystymme saamaan avun sinulle nopeasti. Meillä on laajasti ymmärrystä ja osaamista terveydestä ja tuki- ja liikuntaelimistön toiminnasta. Pystymme helposti suosittelemaan asiakkaalle palvelua, jonka näemme sillä hetkellä hänen kannaltaan parhaaksi. Pystymme räätälöimään palvelumme asiakasta parhaalla tavalla palvelevaksi kokonaisuudeksi.
Varaa aikasi Katille nettiajanvarauksen kautta, puhelimitse 040 531 7366 tai sähköpostitse kati.mantyla@tulekuntoon.com. Varaa aikasi Jounille nettiajanvarauksen kautta, puhelimitse 0400 522 333 tai sähköpostin kautta jouni.mantyla@tulekuntoon.com.
Huolehdimme että saat tarvitsemasi ja parhaan avun kummaltakin niin että se tukee tavoitteitasi!
Tule Kuntoon Oy
Kaipionmäentie 5
37570 Lempäälä
Y-tunnus 3093778-5